VANDRERUTER

TÅSINGE & THURØ

ØHAVSSTIEN

Øhavsstien er en vandrerute, der strækker sig over hele Sydfyn og nogle af øerne i Det Sydfynske Øhav. En del af ruten går langs Tåsinges smukke kyst. På den første del af dette ben skal du over Svendborgsundbroen, som byder på en fantastisk udsigt over det travle og bugtede farvand. Du går gennem Vindeby og ud til Bregninge Skov, inden du når den lille, idylliske landsby, Troense.

Herfra går du et godt stykke gennem skoven, Nørreskov, helt ude ved kysten. Det var i denne skov at den ulykkelige kærlighedshistorie mellem cirkusprinsessen Elvira Madigan og officeren, Sixten Sparre, fik en brat slutning, da Sixten Sparre skød først Elvira og dernæst sig selv. Herefter går ruten langs bunden af Lunkebugten, og her skal du holde øje med vade- og andefugle, der raster og fouragerer.

Til sidst på ruten krydses der over til Siøsundbroen, Siø, Langelandsbroen og endelig Rudkøbing, hvor denne etape af Øhavsstien slutter og en ny begynder.

UDGANGSPUNKT:

Svendborg

SVÆRHEDSGRAD:

Middel

FACILITETER:

Ingen

DISTANCE:

Ca. 25 kilometer

BLÅ OPLEVELSER PÅ TÅSINGE OG THURØ

D. 23. maj 1955 strandede en sejhval i Lunkebugten ved Tåsinge. Sejhvalen var 18 meter lang og vejede 20 tons. Hvalen var blevet fanget i bugten, og blev et kæmpe tilløbsstykke, der fik trafikken på og omkring øen til at bryde sammen.

Skelettet af sejhvalen hænger nu på Naturama i Svendborg, hvor man kan studere den nærmere. Her hænger også en døgling, som ligeledes strandede i bugten, der pga. de mange hvalstrandinger fik tilnavnet ‘Hvalbugten. Hør Søren Larsen fortælle mere om hvalerne.