SNORKLING & DYKNING

TÅSINGE & THURØ

THURØDÆMNINGEN

Mellem Fyn og Thurø ligger Thurødæmningen, som forbinder de to. Under vandet ligger en af Fyns absolut bedste dykkersteder. Den til tider kraftige strøm der løber gennem dæmningen tager en masse næring og plankton med sig, som fisk og planter nyder godt af. Derfor er her et væld af liv.

Det er også et farvestrålende dykkerspot. Den flotte, gule brødkrummesvamp breder sig på de mange store sten og opnår imponerende størrelser. Og så er her rigtigt mange søanemoner i forskellige farver – faktisk er det Fyns bedste lokalitet for at se dem. Omkring brødkrummesvampene svømmer store grupper af havkarusser, som også trives godt lige her.

Søstjerner, krabber, ålekvabber, ulk og mange andre dyr kan også opleves på dette unikke sted – husk at regnvejr er ingen hindring, når man skal dykke eller snorkle!

UDGANGSPUNKT:

Thurødæmningen

SVÆRHEDSGRAD:

Middel

FACILITETER:

Ingen

BLÅ OPLEVELSER PÅ TÅSINGE OG THURØ

D. 23. maj 1955 strandede en sejhval i Lunkebugten ved Tåsinge. Sejhvalen var 18 meter lang og vejede 20 tons. Hvalen var blevet fanget i bugten, og blev et kæmpe tilløbsstykke, der fik trafikken på og omkring øen til at bryde sammen.

Skelettet af sejhvalen hænger nu på Naturama i Svendborg, hvor man kan studere den nærmere. Her hænger også en døgling, som ligeledes strandede i bugten, der pga. de mange hvalstrandinger fik tilnavnet ‘Hvalbugten. Hør Søren Larsen fortælle mere om hvalerne.