VANDRERUTER

ISEFJORD

FJORDSTIEN

Fjordstien er et længere stisystem, der tager dig hele vejen rundt om Isefjord og Roskilde Fjord. Den er inddelt i flere etaper, der samlet udgør en 275 kilometer lang vandrerute. Er det primært Isefjord du vil opleve, er følgende etaper de mest relevante:

Fjordstien 1 – fra Kongsøre til Rørvig:
Højdepunkter på denne rute inkluderer bl.a. fugleområdet Hovvig, Nykøbing Sjælland Lystbådehavn og Sandskredet ved Kongsøre Skov.

Fjordstien 5 – fra Roskilde til Holbæk:
Højdepunkter på denne rute er bl.a. Holbæks hyggelige havne, Dragerup Skov og den smukke kyst ved Bramsnæs Bugt.

Fjordstien 6 – fra Kulhuse til Vellerup:
På denne rute er nogle af højdepunkterne bl.a. Vellerup Vig, kysten ved Kyndbyværket, hvor du kan være heldig at se sæler, og kysten ved Dalby Huse. Denne tur tager dig også over til Roskilde Fjord.

Du kan selvfølgelig tage kortere ture på dele af stien, hvis der er nogle specielle oplevelser, du går efter, eller du kan kombinere den med ruterne ved Roskilde Fjord.

UDGANGSPUNKT:

Se din valgte rute

SVÆRHEDSGRAD:

Middel til øvet

FACILITETER:

Du møder flere toiletter undervejs, bl.a. i havne

DISTANCE:

Varierende. Hele Fjordstien er 275 kilometer sammenlagt

BLÅ OPLEVELSER I ISEFJORD

Lægger du mærke til kystens lyde, når du er ude på tur? Hvis du spørger naturvejleder i Isefjord, Poul H. Seidler, er det noget af det bedste at lytte til vandfuglenes sang. I Isefjord samler sangsvanerne sig hver vinter, hvor de nyder godt af ålegræsset i den lavvandede del af fjorden.

Sammen med edderfuglene skaber de et smukt og stemningsfuldt kor. Edderfuglene er her hele året, men det er også mest om vinteren at de høres. Især på stille dage er kombinationen af disse fugle noget helt specielt at lytte til. Pibeanden, og andre overvintrende fugle, stemmer også gerne i.

I videoen fortæller Poul mere om Isefjords lyde og fjordens foranderlige natur.