SNORKLING & DYKNING

HELNÆS & BØJDEN

HESTESKOEN

Midt i det sydlige Lillebælt, lige mellem Horne, Helnæs og Als ligger Hesteskoen. Hesteskoen er et lavvandet punkt, hvor vanddybden kun er ca. en halv meter, mens havbunden skråner ned til ca. 40 meters dybde rundt omkring. Det er en ret så speciel følelse at stå på den lave havbund midt ude i havet med omtrent fire kilometer til nærmeste land. 

Ved Hesteskoen er der masser af liv. Stedet er forholdsvis uberørt, for skibe kommer ikke for tæt på, og det kræver en mindre båd at komme herud. Dette gør, sammen med den lave dybde, hvor solen nemt når ned, stedet rigtigt attraktivt for utroligt mange dyr og planter.

Store muslingebanker, store sten, der er overbegroet med farverigt tang, fiskestimer, søpunge, brødkrummesvampe, fladfisk, kutlinger og meget andet trives på denne specielle undervandslokation. Et sted der simpelthen skal opleves. 

 

 

UDGANGSPUNKT:

Bøjden Gl. Havn eller Fynshav Havn

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

FACILITETER:

Offentlige toiletter i havnene

BLÅ OPLEVELSER I HELNÆS OG BØJDEN

Under vandet, et ellers fredeligt sted på Horneland, ligger resterne af en kæmpe mole. Molen blev bygget af Nazi-Tyskland i 1943 og gik 200 meter ud fra kysten.

På denne strategisk vigtige placering, lagde tyskernes ubåde og andre både til. På land blev bygget barakker til 30-40 mænd, og en transformaterstation sørgede for at oplade ubådene. Transformaterstationen blev sprængt i luften af modstandsbevægelsen i 1944 og herefter opgav tyskerne anlægget.

Når man dykker under vand, kan man finde spor efter de mange, kraftige pæle, der vidner om det store bygningsværk, som ubådsmolen var. Hør Blå Oplevelsers Søren Larsen fortælle den spændende historie og se billeder fra under vandet.