FISKESTEDER

STOREBÆLT ØST

HALSSKOV ODDE

Broer er altid populære opholdssteder for en lang række fisk, og Storebæltsbroen er ingen undtagelse. Den kraftige strøm ved og omkring broen fører en masse næring med sig, og derfor bliver f.eks. havørreder og torsk pænt store her. Ved Halsskov Odde kan du fiske fra kysten, hvis du ikke har mulighed for at tage ud til bropillerne i båd. Odden fortsætter under vand som rev, der ligeledes er en type habitat som mange fisk foretrækker. Derfor kan du også både fange fladfisk, makrel, sild og hornfisk i sæson.

Området er ikke kun populært for fisk, også havfugle holder til i store flokke. Edderfugle ligger ofte i hundredvis, og det er en god indikator på at fiskene trives, for edderfuglen er en dykand, der lever af hvad den fanger under overfladen.

Storebælt er også et af landets bedste steder at opleve marsvin, og det er meget sandsynligt at du ser den lille hval komme forbi efter et måltid i det fiskerige område, når du står og fisker her.

UDGANGSPUNKT:

For enden af Storebæltsvej, ved Isbådsmuseet

SVÆRHEDSGRAD:

Let til middel

BLÅ OPLEVELSER I STOREBÆLT ØST

Den 10. december 1956, fik Agersøs beboere sig noget af en overraskelse. En spækhugger var strandet på vestkysten, og det var en pænt stor en af slagsen. På Agersø Naturcenter kan man læse mere om hændelsen og se bl.a. hvalens ryghvirvel.

Spækhuggeren er et rovdyr, og har fået dens dramatiske navn pga. de spidse, kegleformede tænder, der kan bore sig ned i kødet på byttet. Der er faktisk set spækhuggere flere gange i Danmark. Mange af dem passerer Nordvestjylland og nogle af dem havner altså i de indre danske farvande. Men spækhuggeren fra 1956 var ikke den eneste hval, der strandede på Agersø. Tre år senere fik øboerne besøg af en næbhval.