FOR BØRN

LILLEBÆLT SYD

LILLEBÆLT VRIMLER MED DEJLIGE STRANDE

Er det strande der gør børnene glade? Så er det sydlige Lillebælt lidt af en gavebod. Det vrimler med lækre sandstrande, både på Fynssiden og langs den sønderjyske kyst. På Jyllandssiden er der flere Blå Flag strande; Halk, Flovt, Kelstrup, Hejsager og Diernæs strande er alle dejlige strande med gode muligheder for våde og blå børneaktiviteter. Tag snorkeludstyret med og gå på opdagelse i det lave vand – her er masser at se.

Men det er ikke kun Blå Flag strande, der er værd at besøge. Øerne Årø og Bågø har begge nogle lækre strandstrækninger, som man ofte har lidt for sig selv, hvis man som familie gerne vil have lidt ro på turen. På Fyn er den brede sandstrand ved Assens Marina et lækkert og populært udflugtsmål. Nordpå er der bl.a. Sandager Næs og sydpå lille, idylliske Saltofte Strand og stranden på Torøs sydligste spids.

Mere nordligt, lige inden Lillebælt snævres ind, ligger Føns Strand i en idyllisk vig. Ved badebroen er stranden bredest og der er rigtigt mange gode liggesteder. Vandet er lavt og perfekt at gå på opdagelse i. Inde på stranden er der masser af strandplanter og vegetation, der er fyldt med spændende sommerfugle og insekter, som man kan gå på opdagelse i og lære om.

BLÅ OPLEVELSER I LILLEBÆLT SYD

Fem skelsættende historier fra Bågø.

Bågø er en lille, charmerende ø midt i det sydlige Lillebælt. Øen er et yndet udflugtsmål for sejlere, og 5 turbøjer indbyder til et ophold langs Bågøs kyst. Men også kajakker besøger ofte øen, som har en utrolig smuk natur og små, idylliske landsbyer.

Har du hverken kajak eller båd kan du tage færgen fra Assens. Du kan billigt og nemt leje cykler, så du kan komme rundt på hele øen. I videoen her tager Blå Oplevelsers Søren Larsen cyklen rundt på Bågø og dykker ned i fem skelsættende begivenheder på øen. Han kommer bl.a. forbi en gammel skole, der er lavet om til et naturcenter og fortæller om en voldsom stormflod i 1872, hvor ¾ af øen blev oversvømmet.