TÆT PÅ HAVET

KERTEMINDE BUGT & ROMSØ

KOM HELT TÆT PÅ MARSVIN OG SÆLER

Som et af ganske få steder i verden kan du i Fjord & Bælt opleve den lille hval, marsvinet, helt tæt på. Fjord & Bælt er et forsknings- og formidlingscenter, der huser marsvin, sæler og massevis af fiskearter. Alle sammen er de dyr, som du kan opleve i den lokale fjord og i Storebælt.

Fjord & Bælt huser et stort indendørsareal med akvarier og forskellige udstillinger. Her kan du lære om marsvinenes sanser og biologi, og blive forundret over de mange interessante havdyr, der findes lige uden for døren. Udendørs finder du to bassiner på hver side af en gangbro. I det ene bassin bor der sæler, og i det andet marsvin.

Der afholdes dagligt præsentationer ved bassinerne, hvor du kan opleve dyrene blive fordret, mens en formidler fortæller spændende facts om deres levevis. Er du heldig, kan du også se live forskning, hvor dyrene ’svarer’ på forskernes spørgsmål, der har til formål at lære om deres sanser, så vi bedre kan beskytte vilde marsvin og sæler i naturen. Men meget andet sjov venter på jer, f.eks. krabbefanger-konkurrencer og fiskefodringer.

Foto: Fjord & Bælt

ADRESSE:

Fjord & Bælt
Margrethes Plads 1
5300 Kerteminde
Tlf. 65324200
post@fjord-baelt.dk

BLÅ OPLEVELSER I KERTEMINDE BUGT OG ROMSØ

Mød savgylten!

Savgylten er et forunderligt og spændende bekendtskab. Den er en af vores mest farvestrålende fisk og er i familie med den mere eksotiske papegøjefisk, som nogle kender fra koralrevene i udlandet. 

Savgylten foretrækker områder med masser af sten, og derfor er stenrevet ved Romsø et rigtigt godt sted at bo. I foråret laver den rede i stenene, som den nøje bygger ved at flytte rundt på forskelligt tang. Den bider tangen af med sine stærke tænder, og er man stille kan man faktisk nogle gange høre at fiskene har travlt med at gnave. Kom helt tæt på savgylten her!