FISKESTEDER

KERTEMINDE BUGT & ROMSØ

STAVRESHOVED

I Kerteminde og omegn finder du nogle af landets bedste fiskesteder. Og er du vild med at fiske efter havørreder, eller vil du gerne starte dit ørredfiskeri et sted med stor succes, så er Stavreshoved et fantastisk spot.

For at komme til Stavreshoved skal du parkere ved skoven på Stavrevej og gå ud til kysten. Det gode ved dette sted er at vandet bliver dybt forholdsvis tæt på stranden og at der er masser af store sten på bunden. Det giver de helt rette vilkår for fiskene.

UDGANGSPUNKT:

Stavre skov, Stavresvej, Kerteminde

ARTER:

Havørred, hornfisk, fladfisk

UDGANGSPUNKT:

Mølleskoven, Hverringevej, Kerteminde

ARTER:

Havørred, hornfisk, fladfisk

HVERRINGE SKOV

Endnu et fantastisk fiskespot lige nord for Kerteminde. Du kan parkere ved p-pladsen i skoven på Hverringevej og gå den korte tur ned til strandkanten. Hverringe Skov spottet er et alletiders begyndersted, da det næsten er umuligt ikke at få bid.

Her er det også ørreder om sommeren, der trækker, selvom du kan fange mange andre fisk. For eksempel er spottet rigtigt godt til en lang række fladfisk.

BLÅ OPLEVELSER I KERTEMINDE BUGT OG ROMSØ

Mød savgylten!

Savgylten er et forunderligt og spændende bekendtskab. Den er en af vores mest farvestrålende fisk og er i familie med den mere eksotiske papegøjefisk, som nogle kender fra koralrevene i udlandet. 

Savgylten foretrækker områder med masser af sten, og derfor er stenrevet ved Romsø et rigtigt godt sted at bo. I foråret laver den rede i stenene, som den nøje bygger ved at flytte rundt på forskelligt tang. Den bider tangen af med sine stærke tænder, og er man stille kan man faktisk nogle gange høre at fiskene har travlt med at gnave. Kom helt tæt på savgylten her!