FISKESTEDER

ISEFJORD

MUNKHOLMBROEN

Ved Munkholmbroen har du et alletiders sted til silde- og makrelfiskeri. Stedet er meget populært blandt lystfiskere, og det skyldes ikke mindst de store stimer af fisk, der kommer herind i bunden af Isefjord. Forårsilden kommer ind i april måned og igen i efteråret. Der er dog forbud mod fiskeri fra d. 16/9 – 15/3, så det er nok forårssilden, du skal gå efter. Det er et alletiders begyndersted, hvor du kan få gode tips og råd fra de andre fiskere.

I juni, juli og august er det så makreller, du kan gå efter. De kommer, ligesom sildene, i store stimer. Når du fisker ned i en silde- eller makrelstime kan du bruge et forfang med flere kroge, således at du kan være heldig at få flere fisk op på en gang. Forfang til sild og makrel ligner hinanden, dog er krogen på sildeforfanget lidt mindre grundet størrelsen på fiskens mund.

UDGANGSPUNKT:

Munkholmbroen

SVÆRHEDSGRAD:

Let 

BLÅ OPLEVELSER I ISEFJORD

Lægger du mærke til kystens lyde, når du er ude på tur? Hvis du spørger naturvejleder i Isefjord, Poul H. Seidler, er det noget af det bedste at lytte til vandfuglenes sang. I Isefjord samler sangsvanerne sig hver vinter, hvor de nyder godt af ålegræsset i den lavvandede del af fjorden.

Sammen med edderfuglene skaber de et smukt og stemningsfuldt kor. Edderfuglene er her hele året, men det er også mest om vinteren at de høres. Især på stille dage er kombinationen af disse fugle noget helt specielt at lytte til. Pibeanden, og andre overvintrende fugle, stemmer også gerne i.

I videoen fortæller Poul mere om Isefjords lyde og fjordens foranderlige natur.