TÆT PÅ HAVET

HO BUGT & VADEHAVET

FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er det perfekte sted at lære om livet i Vadehavet og Vesterhavet. Her finder du mange forskellige oplevelser for hele familien. I sælariet kan du opleve spættede sæler og gråsæler, der hver dag bliver trænet så du kan få et fantastisk indblik i dyrenes biologi.

Her er også en lang række akvarier, der viser dig, hvilket dyre- og planteliv, der findes i de forskellige havzoner. Det største akvarie er på hele 100.000 liter og her bor både rokker, hajer og havål. Du kan også opleve nogle af Vadehavets mange fugle i Vadehavspavillionen, bl.a. gravænder og edderfugle, som du kan se dykke i anlægget.

Der er altid forskellige spændende udstillinger om havet at gå ombord i. Udendørs ligger Frilandshavnen, hvor du kan få et indblik i hvordan fiskerlejer, havne og skibsværfter så ud i tiden omkring Anden Verdenskrig samt anden søfartshistorie. Derudover er der både maritim legeplads, en hyggelig café og en butik. Der er masser af oplevelser at hente på museet, så tag dig god tid og hav nysgerrigheden med.

ADRESSE:

Fiskeri- og Søfartsmuseet
Tarphagevej 2
6710 Esbjerg V
Tlf: 76122000

BLÅ OPLEVELSER I HO BUGT OG VADEHAVET

Blå Oplevelser er taget til Ho Bugt og Vestkysten, hvor livet på det lave vand er anderledes end i de indre danske farvande. Bunden kan virke lidt øde pga. at der ikke vokser særligt meget tang. Det er svært for planter og dyr at slå sig ned her, hvor de store kræfter fra vind og bølger dominerer.

Men under sandbunden sker der en hel masse. Masser af små fladfisk, muslinger og rejer holder til, og når man går tur langs stranden kan man finde masser af beviser på det liv, der lever længere ude på dybderne.

I videoen her har BLOPs Søren Larsen fundet forskellige muslinger, skeletter fra blæksprutter, rokkeæg og konkylie snegle, og han ser nærmere på de dyr, der kalder den vilde kyst for deres hjem.