SNORKLING & DYKNING

GULDBORG SUND

SNORKLING VED GULDBORG SUND TURBØJE

Havbunden i Guldborg Sund gemmer på mange spændende ting. Hvis du tager snorkeludstyret på og dykker under overfladen kan du bl.a. opleve de mange rejer, som stedet er kendt for. Men her er også mange krabber og forskellige fisk. Du kan møde tangsnarre, tangnål og fladfisk der holder til både på sandbund, i havgræs, og mellem tang og sten.

Vandet er lavt i hele Guldborg Sund, og det gør at sollyset nemt bryder gennem overfladen og viser dyr og planter i deres naturlige farver, samtidig med at det skaber et flot undervandslysshow.

Syd for Guldborgsundbroen blev der i 2012 fundet et vrag på bunden. Det var et 16 meter langt træskib fra 1700-tallet, der dukkede op under sandet i forbindelse med noget opmåling til elkabler. Nationalmuseet har siden blotlagt vraget og andre vrag i området. Det viste sig at det pågældende vrag gemte på en del spændende fund. Vraget blev kendt da Troels Kløvedal havde Kronprinsen med på sejlads i Guldborgsund og deltog i undersøgelsen af vraget.

UDGANGSPUNKT:

Stranden nord for Guldborg Lystbådehavn

SVÆRHEDSGRAD:

Let 

FACILITETER:

Ingen 

BLÅ OPLEVELSER I GULDBORG SUND

Guldborg Havn ligger lige ved foden af Guldborgsundbroen, ved den nordlige indgang til Guldborg Sund. Området er utroligt naturskønt, og havnen er et alletiders udgangspunkt for massevis af blå aktiviteter. Du kan leje paddleboards, fiske, snorkle og selvfølgelig sejle. Og så kan du også vinterbade og efterfølgende benytte havnens sauna.

Stedet vrimler med rejer og rigtigt mange kommer hertil for at fiske de lækre, små skaldyr. Hør Bo Hansen fortælle om de mange muligheder i og ved havnen, og rejefisker Cextin Jørgensen fortælle om det lokale fiskeri.