KULTUR

ÆRØ

MARSTAL SØFARTSMUSEUM

Marstal har en lang og rig maritim historie, som bl.a. værftsby og fiskerleje. Det er spændende at forestille sig nu, når man som turist bevæger sig rundt i den hyggelige og idylliske by, at det engang var en travl by med flere værfter, der byggede skibe i massevis til den danske handelsflåde, og fiskehandel på højt plan i havnen. Der er dog stadig vartegn fra disse perioder og masser af maritim stemning i byen.

Denne imponerende historie formidles på Marstal Søfartsmuseum. Her kan du dykke ned i fortiden og lade dig rive med af spændende fortællinger om byens storhedstid som en dansk, maritim perle. Du kan bl.a. komme med ind i styrehuset på en coaster fra 1950’erne og få fornemmelsen af at stævne ud til havs. Du kan også komme med på skibsværft med en udstilling, der viser mange af de skibstyper, der blev bygget på H.C. Christensens værft.

Udstillingen rummer en række interessante genstande, der er blevet bragt til Danmark fra hele verden af søfarende, og her er modelskibe og malerier, der fremstiller den ofte barske hverdag som sømand og fisker i byen. Marstal Søfartsmuseum er for hele familien og bør klart opleves, når du besøger byen.

Foto: Marstal Søfartsmuseum

BLÅ OPLEVELSER PÅ ÆRØ

Eriks Hale er en lang odde, der går ud fra Ærøs sydspids. Odden danner en naturhavn, hvor Marstal Havn ligger.

På selve odden ligger de idylliske og karakteristiske badehuse i forskellige farver, og på begge sider er der lækkert at bade. Men Eriks Hale er også en af Danmarks bedste lokaliteter for strandurter. Her finder du mange forskellige urter, bl.a. strandave, strandkål, strandbede og strandsennep.

Hør Søren Larsen fortælle om de forskellige urter, og hvad du kan bruge dem til.