5 FEDE MÅDER AT HOLDE FERIE PÅ

Mange forbinder ferietid med en charterferie sydpå, eller måske med en aktiv ferie i noget storslået natur i et fremmed land. Men er du en af dem, der godt kan lide at prøve noget utraditionelt – endda til næsten ingen penge – så læs med her. Vi har nemlig samlet nogle ultra-fede idéer til, hvordan du kan opleve dejlige Danmark på en helt ny måde i din ferie.

OVERNAT I FLYDENDE SHELTERS

De seneste par år er det blevet mere og mere populært at overnatte i shelters. Det ene shelter efter det andet bygges i naturskønne områder landet over. Men en ny trend er såkaldte flydende shelters, hvor du – ganske som navnet antyder – sover i shelter på vandet. Flere og flere steder tilbyder denne superhyggelige overnatningsmulighed, der er perfekt til dig, der kommer i kajak eller på SUP board. Her vugges du i søvn omringet af vand, og står op sammen med naturen. Du kan bl.a. booke flydende shelters i Bogense Havn, ved Frederiksværk, Houens Odde i Kolding Fjord og Københavns Havn.

VAD OVER TIL EN Ø

Ja, du læste rigtigt. Vores farvande er nogle steder så lavvandede at du kan gå over til en ø. Det er f.eks. tilfældet for Æbelø og Svelmø ved Fyn og Langli i Vadehavet. Det kræver at du sætter dig ind i tidevandsforhold, vejret, fuglenes yngletider, og at du har et par gode vandresko, du vil ofre. Men til gengæld er belønningen det hele værd. Det giver en helt speciel følelse af ægte eventyr at vade gennem vand på lange strækninger, og naturen på øerne er uovertruffen, med bl.a. massevis af fugle og spændende planteliv. Hvis du ikke selv vil vandre kan du som regel booke guidede traktorture til øerne.

TAG PÅ TURBØJE-HOP

Hvis du selv sejler, eller kender nogen med en båd, så må du ikke snyde dig selv for oplevelsen af at ligge for svaj ved en turbøje eller for anker. Mange sejlere foretrækker at opholde sig i havnene på deres sejltogter, hvor der er masser af liv og aktivitet. Men at ligge for svaj byder på noget helt andet – ro og natur. Tag dykkermasken på og se, hvad der sker under båden, find SUP boardet frem, fang frokosten, nyd en sundowner i solnedgangen m.m. Har du sørget for rigeligt med proviant, kan du sagtens planlægge sejlertogtet efter turbøjerne eller egnede ankerbugter. Find turbøjerne på Blå Oplevelser appen

DYKKERUDFLUGTER I NYE FARVANDE

Hvis du er dykker eller snorkler, kender du nok de gode lokale dykkersteder. Men hvad med at pakke udstyret og tage til en helt anden del af landet? Selvom Danmark er lille, har vi en enorm kystrækning, og det er faktisk imponerende, hvor meget undervandsnaturen ændrer sig. Det er bl.a. fordi vores havvand er mere fersk mod syd og mere salt mod nord. Kontakt en lokal dykkerklub og hør hvor de gode steder er, og hvilket liv du kan forvente at opleve under overfladen. Måske er der spændende vrag eller stenrev. Du kan også prøve nogle af de dykkerstier, der bl.a. ligger i Lillebælt, Limfjorden og ved København.

SURFING I KLITMØLLER

Vil du have fornemmelsen af at komme til en helt anden verden – selvom du stadig er i Danmark? Så tag til Klitmøller og oplev den helt utrolige stemning i den lille kystby. Her trives en pulserende surfer-kultur, der giver dig vibes af at være i Californien eller Hawaii. Og bl.a. derfor har stedet fået tilnavnet ’Cold Hawaii’. Instruktører er klar til at tage dig med ud i de surf-venlige bølger, som kun forekommer her og et par andre steder langs Vestkysten. Her smides der om med shaka-tegn i de små stræder, og kærligheden til havet blomstrer mellem de gamle fiskerhytter. Er du ikke til surfing, kan du også prøve kræfter med SUP.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen − 15 =