FOR BØRN

STEGE BUGT & STORSTRØMMEN

ULVSHALE STRAND

Ulvshale er en rolig og smuk strand, som ligger på Møns nordspids. Vandet er lavt og det er stort set ren sandbund, hvilket gør den meget børnevenlig. Nogle gange er der små sand-øer som er perfekte til leg. Stranden er meget lang, så selvom den kan være populær om sommeren er det altid til at finde et godt sted at slå sig ned.

Er man til aktive oplevelser ved stranden er der rigtig gode muligheder for at snorkle. Der ligger et kunstigt stenrev udfor der, hvor Ulvshalevej drejer mod nordvest og følger kysten. Stensætningen er et alletiders begyndersted, hvor man kan bunde og samtidig se masser af fisk og dyr mellem stenenes sprækker og på bunden. Se mere fra snorkelstedet her.

Ulvshale Strand er en Blå Flag strand. Blå Flag er en miljømærkning, der garanterer en ren og sund strand med gode faciliteter og som arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø.

ADRESSE:

Ulvshale Strand
Ulvshalevej
4780 Stege

 

ADRESSE:

Geocenter Møns Klint
Stengårdsvej 8
4791 Borre
Tlf. 55 86 36 00
geocenter@moensklint.dk

 

GEOCENTER MØNS KLINT

På Geocenter Møns Klint venter en unik oplevelse i Danmark for hele familien. Omdrejningspunktet er den rige evolutionære historie om hvordan klinten og resten af Danmark blev skabt. Det er historien om hvordan havbunden blev skubbet op ad vandet og om de fortidsdyr der levede i havet.

I udstillingen kommer I på en rejse tilbage i tiden, hvor både rav og flintesten undersøges nærmere. I udforsker gletsjere og dinosaurer og kan komme i 3D biograf. Der findes også en workshop, hvor man bl.a. kan lave sine egne smykker og støbe dinosaurtænder.

Udover selve udstillingen er der mulighed for forskellige ture i området, f.eks. fossiljagt langs klinten. I kan også vandre i Klinteskoven og nyde den helt spektakulære udsigt. Kommer I i større grupper er det muligt at leje sejlkutteren Discovery, der tager jer med på en tur langs klinten, hvor I for alvor kan se hvor stor, smuk og dramatisk den er.

BLÅ OPLEVELSER I STEGE BUGT OG STORSTRØMMEN

Grønsund er et spændende farvand af mange årsager, ikke mindst pga. de mange vrag, der ligger under overfladen. Det er dog langtfra alle år, at man kan se vragene. Strømmen i Grønsund er nemlig meget stærk og det betyder at sand og sten fra havbunden flyttes rundt og henholdsvis dækker og eksponerer vragene.

En af de mere interessante fund, der er gjort i Grønsund, er to stammebåde fra Middelalderen. De velbevarede stammebåde er blevet lokaliseret ud for Hårbølle Havn på ca. 17 meters dybde. Marinarkæologer har dækket vragene til med et filtlag, for at bevare og beskytte stammebådene fra den kraftige strøm.

De kanolignende stammebåde blev lavet af træstammer og udhulet med økser. Stammebådene, der sandsynligvis har været brugt til fiskeri og transport på tværs af Grønsund, kaldes også eger. På billedet ses en rekonstruktion af en typisk middelalderstammebåd, som dem der ligger på bunden ved Hårbølle.